Narancs cédulás választás?

Tegnapelőtt, április 11-én 16.45 után betelefonált a Klubrádióba, Bolgár György: “Megbeszéljük” című műsorába egy Károly néven bemutatkozó informatikus. Nevetgélve közölte, hogy sajnos teljesen elcsalták a központon keresztül az április 8-án lebonyolított országgyűlési választást. Elmondása szerint a gigantikus csaláson több ezer jól megfizetett ember dolgozott, akik aztán profi módon eltüntették a nyomokat is. Amihez persze a szavazás napján 3-4 órára volt szükség, majd az adatoknak az utolsó szavazókörig való  visszamenőleges “szinkronizálásához” még további napokra…

A lényeg, hogy ismeretlen okból – a szavazás közepette – délelőtt folyamán le kellett állítani az addig működő rendszert és helyette egy másikat beüzemelni. Egész nap csak egy “lebutított” változat működött s azon is elképesztő jelenségeket lehetett tapasztalni. Például az elméletileg változatlan alapszám, a választásra jogosultak száma több alkalommal is “mozgott”. Hol 7,875 Millió, máskor 7,176 Millió, megint máskor 7,921 Millió…

Pedig elméletileg ez egy “közhitelesen” rögzített szám volna, melyet a voksolást megelőző napon 16 órakor kellett megállapítani.

Károly elmondása szerint kivettek, átfordítottak kb. 960 ezer szavazatot s ezzel érték el a kívánt “eredményt”. A tapasztalt műsorvezető, újságíró – aki persze “hivatalból” próbálta a másik álláspontot védeni s az újságírói szakma szabályainak megfelelően kételkedett az informatikus által elmondottakban, “lányos zavarában” úgy igyekezett eljelentékteleníteni Károly közlését, hogy jó-jó – lehet hogy pár szavazatot áttoltak egyik rubrikából a másikba, de végülis ez “csak” a voksok mintegy 2 %-a!

Azonban rosszul számolt, nem 2 %-ról van szó, hanem 20 %-ról!

Nem mintha a 2 %-os  csalás bocsánatos bűn volna…mégsem mindegy. Pláne hogy a hazánk sorsa múlik rajta, hogy kiderülhet-e az igazság?

A képen a nertársak éppen a “győzelmüket” ünneplik:

orbán-semjén-énekel-696x463

Senki nem érti, miért kellett szavazás közben megváltoztatni, lecserélni (?) az informatikai rendszert s miért csak 3-4 napos késéssel kapták meg a pártok a már vasárnap késő este készen álló szavazóköri jegyzőkönyvek másolatait. Miért nem működik még ma sem a rendszer? Hogyan lehet ezek után elhinni, hogy amit eredményként közölnek, az valós?

Mindenképpen komoly és pártatlan – lehetőleg külföldi –  szakemberek profi vizsgálatára van szükség, hogy – pro vagy kontra – tisztázódjon a gigantikus csalás gyanúja. Hiszen nem nehéz belátni, van némi különbség a kormányalakítás és a választási csalás bűncselekménye pártatlan bíróság által megállapítható felelőseinek esetleges börtönbe vonulása között.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s