Csepreg jövője?

Külön kérdés persze, lehet-e bármely település helyzetét az ország egészéből kiszakítva szemlélni? Aligha. Van-e jelentősége annak, hogy négy hónap múlva (állítólag október 27-én) egy újabb öt évre szóló felhatalmazást adó önkormányzati választás lesz? Formálisan mindenképpen – talán valóságosan is lehet.

Természetesen minden mindennel összefügg, úgyhogy Csepreg sorsa sem függetlenül alakul majd Magyarország (a néhai demokratikus, jogállami Magyar Köztársaság), sőt az egész Európai Unió sorsától. Előbbié is nagyban függ utóbbiétól, amelyik éppen az előttünk álló hetekben érdemben formálódik. Magyarán szólva, vigyázó szemeteket Brüsszelre vessétek!

Ha valaki azt mondaná, hogy a magyar glóbuszon kívül nincs is élet, azt emlékeztetném arra, hogy a nagy csinnadrattával – néha többszörösen is – átadott és felavatott helyi fejlesztések 90 %-ban a “brüsszeli bürokratáknak” és mögöttük a dán, holland, belga, német stb. adófizetőknek köszönhetőek. Az, meg persze az “ollókezű” és a fidesz-mantrát hirdető “politikusoknak”, hogy ezek felavatásánál legfeljebb szitokszóként kerül szóba Európa.

Az sem igazán pozitív dolog, hogy a városunk szépítéséhez és élhetőségéhez, intézményeink költségtakarékosabb és jobb minőségű működéséhez hozzájáruló kisebb-nagyobb fejlesztések a pártállami korrupció jegyében, túlárazva és “természetesen” fidesz-közeli cégeken keresztül valósulnak meg. Persze mondhatnánk, hogy ez a mindennapi hazugságok  közepette, a rendszeres lopáson  alapuló szisztémában teljesen természetes – de ne mondjuk!

Mi volna, ha a közpénzekre sem gondolnánk szabadon ellopható dologként? Még az úgymond “potya” európai pénzekre sem – ugyanis azok sem az út mentén véletlenül talált bankjegy-kötegek, hanem a belga, portugál, olasz stb. emberek adóiból származnak s elvileg a hazánk európai felzárkózását – nem a fideszes “politikusok”, családtagjaik és a hozzájuk kötődő vállalkozók személyes gazdagodását – kellene szolgálják. Mi lenne, ha esetleg számon tartanánk és ellenőriznénk a város pénzének felhasználását is? Ugyan fájdalmasan lemaradtunk a versenytársainktól, sőt még a saját lehetőségeinktől is, de így is évente milliárdos nagyságrendű forrás felhasználásáról van szó.

(Mai írásom csak bevezető kérdéseket tartalmaz. Aki nem érdeklődik a csepregi helyi ügyek iránt, kérem lapozzon! Amióta – immár 6 éve – egyetlen blogom van,  így csak a jobb oldalon lent kiválasztható kategóriákon keresztül – helyi, politika – lehetséges az egybe tartozó ügyeket nyomon követni és kinek-kinek az őt kevésbé érdeklő témákat elkerülni.)

Az ország második legnagyobb napelem parkja Csepreg határában a Googhle Earth friss felvételén:

csepregi napelempark

Ráadásul Csepreg, ha valamiről, akkor többek között arról nevezetes, hogy a lehetséges legnagyobb a minden nap hazudó, demagóg, korrupt állampárt helyi támogatottsága. A legutóbbi, 2019. május 26-i EP-választáson is – igaz viszonylag szerény részvétel mellett, de 2/3-os többséget kapott a vadul Európa-ellenes Fidesz. Mintha ők a “magyar emberek”-től adókban és járulékokban beszedett pénzeken túl, nem éppen az európai adófizetők  támogatásaiból tömnék degeszre a zsebüket? Szinte hihetetlen, hogy 874 csepregi választópolgárnak semmi kifogása nem volt az ellen, hogy szétlopják az országot és őt magát is naponta az orránál fogva vezeti és hülyíti a kormánypropaganda? Nem hogy kifogásuk nem volt, még a szavazatukkal támogatták is a további lopást és hazudozást s még önmagukat nem is szégyellik emiatt. Ezen a szomorú helyzeten változtatni kell!

Egyáltalán van itt bármiféle esélye annak, hogy ne ez a “sokaság” döntsön el újra mindent és szavazzon be mechanikusan egy bólogató jánosokból és -johannákból Fidesz-lista alapján összeálló, kontroll és felelősség nélküli, formálisan működő ál-képviselőtestületet? Hogy Csepregnek ne továbbra is a pártközpontból irányított, Szombathelyről kijáró polgármestere legyen? Önmagukra büszkék vajon azok a csepregiek, akiknek állampárt-imádatukban még az is mindegy, hogy egyáltalán helyi lakos-e a város “első embere”?

Másik kérdés, hogy vajon van-e értelme a folyamatos goebbels-i agymosást gyakorló pártállamban demokráciáról hadoválni?

Esély is van és értelme is lehet! Sok függ persze az addig hátralévő hónapok történéseitől, azok ismerete nélkül még túlzott bátorság volna úgymond biztosat, vagy akár csak valószínűt is mondani. A részletekről majd később! Egyelőre az a fontos, hogy mindazok minél többen tudjunk egymásról, akiknek “nem tetszik a rendszer”, mármint a fidesz helytartóinak csepregi regnálása – s akik szeretnének újra a helyi polgárok szabad és felelős döntésével megválasztott, valódi – nyíltan és ellenőrizhetően működő – önkormányzatot látni. Különösen akkor lesz ez érdekes, ha – amiben bízni lehet – Budapesten és Szombathelyen is felülkerekednek az Európa-párti erők! Csepreg akkor tud majd előbbre lépni s elkezdeni végre önmagához méltóvá válni, ha nálunk is Európa-párti új városvezetés lesz. Hogy lesz-e, azon múlik, hányan vagyunk azok, akik a jelenlegi állapotokat nem tartjuk a létező világok legjobbikának. Tudom, hogy többen vagyunk, mint az állampárti propaganda vak vagy elvakult követői. Csak az a kérdés, tudatosítjuk-e  magunkban és a környezetünkben, hogy elegen is lehetünk, ha eggyel többen megyünk majd el szavazni, mint a folyamatos népámítással megtévesztett, tudtukon kívül manipulált, Orwell-i módszerekkel megvezetett Orbán-rajongók.

(Kérem csepregi olvasóimat, hogy osszák is meg bejegyzésemet ismerőseik számára, hogy a több mint 2600 szavazásra jogosult csepregi választópolgárból minél többen olvashassák!)

 

 

Csepreg jövője?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Ahol TomPapa gyermekkorát élte. Történelem tanárom fiának NAGYON jó eszmefuttatása OLVASÁSRA…..MEGOSZTÁSRA méltó

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s