Eljutunk napjainkig

Ahogyan Csepreg közelmúltját elemezve tegnap megígértem, ma gyorsan eljutunk egészen napjainkig. Ezzel persze csak vázlatosan futjuk át a témát, sok-sok mélyebb betekintésre és a homályban maradt részletek megvilágítására majd a következő hetekben kerül sor.

Amikor 2016. május 30-án a mához képest öt éve megválasztott képviselő-testület feloszlatta magát, az “ófideszhez” kötődő, még Háromi által pozícióba helyezett Dóra György vezette Helyi Választási Bizottság csaknem négy hónappal későbbre, szeptember 25-re tűzte ki az időközi választás időpontját. A köztes időben a  képviselő-testület bamba szájtátása mellett Vlasich a város minden pénzét – sőt még annál is többet – saját újraválasztására költötte. A lakosság körében népszerű járdaépítésre, a “Czigli-ház” felújítására és főként a Csokonai, majd a Szombathelyi utcák újra aszfaltozására használta fel. Jutott emellett a régi rómaiak által circus-nak nevezett népszórakoztatásra, különféle ingyenes programokra is.

Amikor az impotens képviselő-testület abszolút megkésve felfüggesztette pozíciójából, még segített is neki vele, hiszen úgymond “mártírt” csinált belőle. A lakosság csak a felszínt látta. Itt bosszulta meg magát a 2010 óta folytatott szőnyeg alatti, megalkuvó politizálás és a helyi érdemi nyilvánosság hiánya.

Vlasich simán véget vethetett a másfél éves kondomíniumnak (közös uralomnak), az addigi képviselőkkel való bajlódásnak és egy szinte 100 %-ban neki engedelmes szavazógépre tett szert (a szinte a bal szélen álló fiatalember). Eljutottunk ahhoz a mindenkori diktátorok és egyes hasonló hajlamú falusi polgármesterek által kedvelt állapothoz, hogy az önkormányzat működése teljesen formálissá vált.

alakulc3b3-2016

Mindez persze a circus-szal, állandósított kampánnyal kábított lakosság jelentős részének tapsától és tetszésétől kísérve. Kétségtelen, hogy Csepregen az elmúlt három évben valamivel több, mint 2 Milliárd Forint európai támogatás került felhasználásra.

Hogy ez sok, vagy kevés? Több is lehetett volna éppen, de nagyon sok. Látszik a városon? Valaki el tud egyszer majd számolni vele? A lényeg a részletekben lesz…

Elemzésemet a következő napokban, hetekben folytatni fogom. Az eddigieket csak előzetes tollgyakorlatnak, ráhangoló bevezetőnek szántam!

Eljutunk napjainkig” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A fotón a jelenlegi polgármester (fidesz-szekta 1.0-ás jelöltje) jobb keze felől, -talán nem véletlenül így készítették a fotót-, a 2019-es kamu- (fidesz-szekta 2.0-ás) jelölt…
  A cikkben leírt 2 milliárdos európai uniós pénzből vajon mennyi került a duó zsebébe? Vagy minden egyes fillért (centet) beépítettek a járdákba és az aszfaltba?
  Az állítólagos összeveszés, (szerintem csak jobban fizető állást kapott Kőszegen az ottani fideszes kiskirály mellett a “jobb kéz”, -amihez még annyit sem kell dolgozni mint amennyit Vlasichisztánban kellett) oka mi lehetett?
  Nem kapott, vagy sokkal kevesebbet kapott a lenyúlásokból az ifjú NER-fattyú mint ami szerinte megillette volna őt? Én arra tippelek hogy kevesebbet, -hiszen valami potyadék csak jutott a jobb kéznek is!
  Abban szerintem biztosak lehetünk hogy a “kampány” alatt egy büdös szót se fogunk hallani 2014 utáni pénzügyekről, hiszen saját magát nem fogja “feljelenteni” a 2.0-ás polgármester-jelölt!
  Valódi ügyek helyett megy a hülyítés, -a csúnyán beszél a polgármester a hivatal dolgozóival…
  Vajon aki a versenyszférában dolgozik, a multicégeknél például, -ott milyen a hangnem?
  A csepregi városházáról 2014-2015-ben kitakarítottak minden olyan személyt aki nem volt feltétlen híve a fidesznek! A Zolikának azzal a stílussal semmi baja nem volt amikor a fideszesek a nem fideszeseket terrorizálták! Azóta hogy csak narancsos elvtársak vannak a városházán, már számít a hangnem? Aprítsák csak egymást, én azt mondom! Rettegjenek csak a fideszes főnöküktől a narancs birkák!
  A 2.0-ás jelölt az ígéri hogy marad minden a régiben (eredmények, sikerpropaganda, minden Ágh Péter érdeme, stb) csak ő kedvesen és mosolygósan fogja lenyomni a maszlagot nap mint nap az emberek torkán!
  Bízom benne hogy az emberek nagy része átlát a szitán és nem kér ebből a két orbánista jelölt által előadott bolhacirkuszból!

  Válasz
  • Nem akarok ismétlésbe bocsátkozni. Kérdezni kell a normális hangnemet ígérő jelöltet s a válaszok alapján lesz érdemes véleményt alkotni.

   Válasz
   • A “normális hangnemet ígérő jelölt” leghangosabb hívei azok, akik 2016-ban veréssel és elgázolással fenyegették azokat akik nem imádták a jelenlegi polgármestert!
    Innentől fogva erős a gyanúm arra hogy H. Z. akart veretni 2016-ban nem is V. K. !
    Kis Goebbelsként mint a “vezér” jobbkeze!
    A nem fideszes emberekkel az újdonsült jelölt hívei éppen úgy bánnának mint amit a jelenlegi polgármesternél kifogásolnak! Csak a saját szektájukon belül szeretnének mosolygós ÁVÓ-st a gumibotos helyett! A szektán kívüliekre ugyanaz a terror várna mint eddig!
    Egyébként fogok is kérdéseket feltenni a 2.0-ás jelöltnek!
    Leginkább arra lennék kíváncsi hogy 2014 és 2018 között hányszor és milyen összegű pénzjutalmakat kapott a jelenlegi polgármestertől, és hogy véleménye szerint ezeket megérdemelte vagy csak mint jó NER-társ volt jogosult rájuk?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s