19 = 20-1 ?

Apám kedvelt szava járása volt, hogy “az egyik 19, a másik meg egy híján 20”. Kérdés, hogy ez a szólás mennyire illik rá a két egykori jóbarát mai rivalizálására? Arról van szó ugyanis, hogy Vlasich Krisztián (2014 óta Csepreg előbb fideszes, majd formailag független polgármestere) egy olyan kihívóval néz szembe, aki sokáig a legközelebbi bizalmas munkatársa volt. Horváth Zoltán egykori városgondnokról, az egyesek szerint az elhíresült Voldemort-ügyhöz hasonló szándékkal szervezett csepregi Nap Íze Szociális Szövetkezet vezetőjéről van szó, akit 2016-ban tartott időközi választáson, mint Vlasich csapatának legoszloposabb tagját választott helyi képviselővé a fidesz-propaganda által alaposan megdolgozott csepregi lakosság.

Magyarán szólva, mindketten tökéletesen képben vannak a város legbizalmasabb és legkényesebb ügyeiben is. A szigorúan egy kézből irányított városvezetés szinte minden egyes lépéséről közösen döntöttek.

A 2006 október 4-i alakuló ülésen készült fotó még ezt a bizalmi kapcsolatot tükrözi:

alakulc3b3-2016

A pozícióban lévő polgármester és kihívója is gyakorlatilag szombathelyi lakosok. Ez azonban úgy látszik, nem zavarja az amúgy büszke és rátarti csepregi embereket. A közelmúltat, az európai pénzekből megvalósított fejlesztéseket mindketten abszolút pozitívan értékelik és azonosnak tűnik a fideszhez és annak megyei potentátjaihoz való viszonyuk is. Ha igaz, mindketten formálisan függetlenként indulnak az októberi választáson.

Ezek után kíváncsian várom majd a programjukban esetleg megjelenő különbségeket! Ha módom lesz rá, meg is kérdem majd a kihívót, hogy az eltelt 3 évben hány alkalommal és konkrétan miben alakult ki véleménykülönbség közte és Vlasich között? (Utóbbit is megkérdezném, de gyakorlatilag megközelíthetetlen és aligha válaszolna őszintén.) Hányszor tartózkodott, vagy szavazott nemmel és miért? Hajlandó-e őszintén feltárni az elmúlt öt év kulisszatitkait?

A fő kérdés persze az: mit és hogyan csinálna másképpen, ha bizalmat kap?

(folyt. köv.)

19 = 20-1 ?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A tippjeim:
  1. Nem fog válaszolni.
  2. Semmit se csinálna másképpen csak a fideszes galerival kedvesebb lenne a városházán mint Vlasich. A nem fideszesekkel szemben ugyanazt a stílust ütné meg mint a jelenlegi polgármester.
  3. Azért ilyen “aktív” mert H. Z.-nek esze ágában sincs megnyerni a választást, az sem lepne meg ha végül még jelölté se válna. A célja a választás komolytalanná tétele, és a fidesz korlátlan hatalmának megtartása Csepregen.
  4. Ha iskolaigazgató nem is lesz, majd valamivel megjutalmazza a maffiaállam az ifjú “jelöltet” hogy hozzájárult az akciójával Vlasich poszton maradásához.

  Csepreg pedig azt fogja kapni amit megérdemel!

  Válasz
 2. Azok figyelmébe ajánlom az alábbi videót, akik szerint “Ágh Péter nincs jóban Vlasichcsal és Ő H. Z.-t akarja polgármesternek! 😀

  Válasz
 3. A NER-fattyú H. Z. annyival rosszabb mint Vlasich, hogy ő soha életében nem végzett más “munkát” mint azt hogy igazi élősködőként valamelyik fideszes kiskirály lótifutija volt! (A jelenlegi polgármester legalább tehergépkocsi-vezetőként is kibontakozott 2014 előtt!)
  Hol egy szombathelyi fidesz propaganda rádiónál, hol Csepregen mint tolvaj-társ városgondnok, -most meg éppen a kőszegi elvtársánál “referens”… Az ő erkölcsisége szerint neki jár a munka nélküli magas jövedelem, -ha lehet még mocskosabb fajta mint az IFA sofőr származású Vlasich!
  Az Orbán Tamara, Cseszkó Tamás, Horváth Zoltán hármas volt a csepregiek teljes elhülyítésének a kulcsa 2014 után, -ami a 2016-os időközi választásokra csúcsosodott ki teljesen!
  Ez a korosztály (ezek évfolyamtársak voltak az NLG-ben) már olyan elvetemülten gátlástalan amit az idősebb korosztályok elképzelni se tudnak! Ezek semmitől se riadnak vissza annak érdekében hogy a havi fizetésük meglegyen!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s