“Közös vereségeink”

Tegnap a soproni evangélikus templomban, a 30 évvel ezelőtti “páneurópai piknik” évfordulójának tiszteletére tartott közös német-magyar megemlékezésen, Orbán Viktor magyar vezető igencsak botrányosan fogalmazott. Angela Merkel német kancellár jelenlétében “közös vereségeinket” emlegette, így többes számban.

Talán nem volt szinkrontolmács, vagy nem szó szerint fordította hazánk teljhatalmú urának szavait? Csodálom, hogy nem lett belőle azonnali botrány! A mai Németország ugyanis egyáltalán nem vallja magát a hitleri Harmadik Birodalom örökösének.

Persze a kétértelműség, a látszatok sokféle (félre)magyarázhatósága – no meg persze a konformizmus miatt, a nürnbergi náci sasokra hajazó magyar zászlócsúcsokhoz is elnézően viszonyul a külvilág:

Orbán-Merkel 2019

Mindehhez jön ugye az olasz újfasisztákhoz való dörgölődzés is! Meg ellenpontként, mint ordas történelmi hazugság, az “ártatlan” Magyarországra támadó Szabadság-téri német birodalmi sas.

Mindezt meg a pipogya, impotens Európa elnézi (?). Tessék már mondani, ezek szerint szabad Hitlert és Mussolinit is rehabilitálni? Ők lennének a szögesdót mögé rejtőző orbáni Európa régi-új ideáljai? Ha jól értettem hazánk szégyenének szavait, a jövőben Afrika lesz a főellenség?

“Közös vereségeink”” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Tegnap ismét kiderült hogy a magyarországi olcsó rabszolgamunkáért (autóipar és azok beszállítói) cserébe bármit elnéznek Orbánnak!
    Ennyi történt, semmi több…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s